Social Media

Videoproductie voor jouw bedrijf

Het gezegde 'beelden zeggen meer dan woorden' is misschien wat afgezaagd. Maar het is er niet voor niets. Videomarketing is uit het bedrijfsleven niet meer weg te denken. Het werkt veel beter dan alleen tekst op je website. Je krijgt een veel gedetailleerder beeld van een bedrijf wanneer dat bedrijf letterlijk in beeld wordt gebracht. In dit blog vind je een aantal ideeën en tips om videoproductie voor jouw organisatie in te zetten. 

 

Hoe maak je goede videoproductie?

Een goede video moet een sterke boodschap en krachtige beeldtaal hebben. Veel video's zijn maar een paar minuten lang, en je hebt daarom een beperkte tijd om meteen duidelijk te maken wat je wilt. Daarom is het handig om een goed uitgewerkt storyboard te hebben, waarin je tot in detail voorbereidt wat het doel van je video is en wat er wanneer met welk doel in beeld wordt gebracht. Zo wordt de uiteindelijke opname sterk en duidelijk. Zorg ook dat de beelden die je gebruikt, aansluiten bij je bedrijf. Heeft je bedrijf huiskleuren of een bepaalde uitstraling? Dat doet het ook in de video heel goed.

 

Voorbeelden

Je kunt bijvoorbeeld een voorstelvideo maken van je organisatie, of een videorondleiding door je bedrijf. Zo laat je de toekomstige klant meteen zien wie je bent en wat hij/zij van jou kan verwachten. Een ander idee is om videoreportages te maken van voorgaande evenementen of projecten waarbij je betrokken bent geweest. Deze kun je als een soort portfolio op je website plaatsen. Om nog meer aan je connectie met je klanten te werken, kun je in samenwerking met geïnteresseerden video's maken waarin tevreden klanten aan het woord zijn. Zij vertellen hoe ze bij jou terecht zijn gekomen en waarom ze opnieuw voor jou zouden kiezen.

Vraag eens een bedrijf voor videoproductie om advies. Zij helpen je om heldere, sprankelende video's te maken, die de klanten laten weten: daar moet ik zijn!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *