Algemeen

Je bedrijf komt tot leven met een animatievideo

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel een website. Toch bereikt de ene website zijn doelgroep veel beter dan de andere. Een website vol tekst is niet meer van deze tijd. Het gezegde luidt niet voor niets: ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’. Heb je wel eens nagedacht over het plaatsen van een animatie video laten maken op je website? Een animatie laat je bedrijf tot leven komen en bereikt effectief je doelgroep.

Waarom animatievideo’s zo populair zijn
Met een animatievideo leg je op een simpele manier lastig informatie uit. Informatie die in bewegend beeld uitgelegd wordt, onthouden mensen beter én langer. Een video houdt bovendien veel langer de aandacht vast. Dus waar iemand bij een tekst al was afgehaakt, wordt een video met dezelfde informatie wel uitgekeken. Dat kan bijvoorbeeld in een uitleganimatie, waarbij grafieken, cijfers en lastige termen visueel worden gemaakt.

 

Waar kun je een animatievideo kwijt?
Een animatievideo op de homepage van je website geeft je bedrijf een gezicht. Maar natuurlijk kun je die bedrijfsvideo op nog meer plekken kwijt. Bijvoorbeeld op je socialmediakanalen, met een doorlink naar je website. Dat werkt goed voor je naamsbekendheid en zorgt ervoor dat je bedrijf hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt. Ook kan een animatievideo een fijne ijsbreker zijn als beginpunt van een bedrijfspresentatie, om in het kort uit te leggen waar je bedrijf voor staat.

 

2D- of 3D-animatie: wat is het verschil?
Een misverstand is dat een 2D-animatie geen bewegend beeld bevat. Het verschil tussen de twee zit in de diepte die je kunt laten zien. Een 3D-animatie, oftewel driedimensionaal, maakt gebruik van andere computerprogramma’s. Hiermee kun je bijvoorbeeld de belichting veranderen of het camerastandpunt verplaatsen. Je kunt de camera om een karakter heen laten draaien. Dit voelt een stuk realistischer, denk aan karakters in een computerspelletje. In een 2D-animatie creëer je een plattere wereld, je ziet immers alleen het zijaanzicht. Het een werkt niet beter dan het ander. Kies dus wat het best bij jouw bedrijf past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.