Social Media

Digital marketing

 

Digital marketing: het is een bekende term, maar wat betekent het precies en hoe gaat het in zijn werk? Lees hieronder meer over hoe een online marketing bureau digitale technologieën kan inzetten voor marketing op online platforms als Facebook.

Wat is digital marketing?

Digital marketing is, zoals de naam al impliceert, marketing via digitale technologieën. Hierbij wordt al snel gedacht aan online marketing, maar er worden ook kanalen gebruikt die niet online zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld ook televisie en radio worden ingezet voor marketingdoeleinden. Digital marketing is een nieuwere vorm van marketing. De oudere vorm wordt traditionele marketing genoemd en omvat bijvoorbeeld een papieren krant of een poster.

Aspecten van digital marketing

Het gaat dus over het bereiken van marketingdoelstellingen via het internet en gerelateerde digitale technologieën, maar kan ook gecombineerd worden met traditionele marketing. Bij digital marketing staan een aantal aspecten centraal. Ten eerste zijn digitale apparaten zoals mobieltjes belangrijk. Dit zijn platforms waar marketeers hun klanten mee kunnen bereiken. Ook digitale platformen en digitale media zijn belangrijk. Hierbij kun je denken aan sociale netwerksites als Facebook en Instagram. Ook digitale data en technologieën zijn belangrijk. Met nieuwe technologieën kunnen ook mensen bereikt worden en met de data kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen dit zijn. Tenslotte is het publiek natuurlijk belangrijk, want dat zijn de mensen die je probeert te bereiken.

Voordelen van digital marketing

Deze vorm van marketing kent een aantal voordelen: de 5 S-en. De eerste hiervan is ‘Sell’. Met digital marketing kun je namelijk meer verkopen dan met traditionele marketing. De tweede is ‘Serve’, die staat voor de meerwaarde die het heeft. Je kunt namelijk mensen persoonlijker benaderen dan met traditionele marketing. Dit hangt weer samen met de derde S, ‘Speak’. Dit gaat erover dat marketeers dichterbij de klant staan en hen dus beter kunnen bereiken. ‘Save’ draait om het besparen van kosten. Online advertenties zijn namelijk vaak goedkoper dan de ouderwetse manier van advertenties in een krant plaatsen. Als laatste is er ‘Sizzle’, die draait om de mogelijkheid tot online uitbreiding.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *